Maatschappelijk
Verantwoord
Ondernemen


> lees verder
Energiebesparing

> bekijk onze adviezen

Verlichting


Goede verlichting is van groot belang. Denk maar aan werkplekverlichting. Uw medewerkers hebben voldoende licht van een goede kwaliteit nodig om prettig en productief te werken. Of denk aan accentverlichting in een showroom of winkel. Die is essentieel om producten goed tot hun recht te laten komen. Afhankelijk van de situatie geven wij u - in samenspraak met verlichtingsadviseurs van fabrikanten - een advies op maat.

 

Bij dit advies houden wij uiteraard rekening met energiebesparende armaturen en lichtbronnen, zoals daglichtregeling, sleepschakeling, hoogfrequent armaturen en lichtregelsystemen. Ook specifieke toepassing van armaturen voor het werken met een beeldscherm worden door ons in het ontwerp meegenomen.

 

Lichtregelsystemen

In de meeste gebouwen vinden met enige regelmaat verbouwingen plaats, wat tot gevolg heeft dat de verlichtingsinstallatie weer veranderd moet worden. Door de toepassing van een lichtregelsysteem kunt u fysieke aanpassingen voorkomen, omdat u daarmee uw situatie softwarematig kunt aanpassen. Dit bespaart kosten en maakt u flexibel. Een wand verplaatsen betekent voortaan alleen een softwarematig adreswijziging in het beheersysteem. Dit systeem beschikt tevens over tijdsschakelingen en aanwezigheidsschakelingen, zodat uw verlichting nooit onnodig blijft branden.

 

Noodverlichting

De noodverlichting in uw gebouw, winkel of school is van groot belang voor de veiligheid van de aanwezige personen. Bij spanningsuitval en andere calamiteiten moet de noodverlichting daarom altijd optimaal functioneren. Noodverlichting is in veel situaties verplicht. Wij zijn bekend met de regelgeving op dit punt en zullen de noodzakelijke armaturen opnemen in het ontwerp. Afhankelijk van uw situatie zal de keuze vallen op centrale of decentrale noodverlichting. Uiteraard is er een uitgebreide keuze aan fraai ogende noodverlichtingarmaturen.

 

Led-verlichting
Led-lampen zijn wat duurder in de aanschaf dan spaarlampen of halogeenlampen, maar ze bieden heel veel voordelen. Zowel voor het milieu als - gemeten over een langere termijn - ook voor uw portemonnee. Om te beginnen gaan led-lampen veel langer mee. Ze hebben een gemiddelde levensduur van circa 50.000 branduren. De nieuwste typen zelfs al het dubbele daarvan: 100.000 branduren (dat is 11,5 jaar 24x7 uur!). Door deze lange levensduur gebruikt u minder grondstoffen en uiteraard ook minder verpakkingsmaterialen.


Bovendien gebruiken led-lampen aanzienlijk minder stroom. Soms wel tot 50 procent minder. Nog een ander voordeel van led-verlichting is dat er zoveel verschillende soorten toepassingen zijn. Led-licht is er in diverse kleuren en kwaliteiten, zodat er voor iedere situatie wel een passende oplossing met led-lampen kan worden gevonden. Er zijn bijvoorbeeld led-daglichtlampen, waarvan bekend is dat ze het welbevinden en de productiviteit van uw kantoormedewerkers bevorderen.


Nog een voordeel: led-lampen produceren minder warmte, vergeleken met conventionele verlichting. Dat betekent dat de airco in de zomer minder hoeft te koelen, wat weer energie bespaart. Tot slot geven led-lampen geen ultraviolette of infrarode straling af. Dat is beter voor onze gezondheid.