Zonnepanelen: regie over uw energie!

Met zonnepanelen wordt u zelf stroomproducent. Ook neemt u minder elektriciteit af van uw leverancier. U bespaart dus flink op uw energierekening.

De door Complex toegepaste systemen bestaan uit panelen van minimaal 340 Wattpiek, Wp, die op jaarbasis per stuk ongeveer 340 kWh aan elektriciteit opleveren. Zonnepanelen hebben een economische levensduur van 25 jaar en aan het einde leveren ze nog 80% van de capaciteit

Kwaliteit
Complex adviseert u over het complete pakket van levering tot montage van duurzame technieken waaronder PV panelen. Wij willen kwalitatief hoogwaardige producten leveren en werken daarom met vaste partners op het gebied van PV panelen, omvormers en montagemateriaal. Ook garantie, onderhoud en eventuele vervanging zijn gewaarborgd.

Zonnepanelen, een korte uitleg
Zonnepanelen, zetten licht om in elektriciteit, ook bij bewolkt weer. De kosten van een PV-systeem zijn afhankelijk van het type zonnecellen dat gebruikt wordt. Is het systeem gebaseerd op monokristallijn silicium, dan kun je rekening houden met hogere prijs per Wp. Hiervoor geldt over het algemeen dat voor grotere panelen de prijs per Wp afneemt. Voor polykristallijne panelen betaal je lagere prijs per Wp. Polykristallijne cellen zijn goedkoper, maar houd je er wel rekening mee dat zij een grotere oppervlakte nodig hebben per Wp.

Optimaal rendement
Zonnepanelen behalen het beste rendement bij een helling van 36 graden en een oriëntatie ten opzichte van het zuiden. Een instraling boven de 90% is optimaal. In het algemeen geldt dat zonnepanelen aan dit instralingpercentage voldoen als:

ze niet beschaduwd worden;
de oriëntatie tussen zuidwest en zuidoost ligt;
de hellingshoek tussen de 30 en 60 graden ligt.

M.a.w.: als het pand een plat of hellend schaduwvrij dak heeft dat georiënteerd is tussen het zuidwesten en het zuidoosten.

Voor platte en hellende daken
Zonnepanelen zijn zowel geschikt voor hellende daken als voor platte daken.
Op hellende daken kunnen de zonnepanelen zowel boven de dakpannen als geïntegreerd in het dak worden geplaatst. Voor platte daken is een plat dakopstelling een vereiste, om zodoende de panelen in de juiste hellingshoek te plaatsen voor een maximaal rendement.

Complex helpt u graag met een vrijblijvend advies op maat, wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen? neem dan snel contact met ons op.

Werken bij complex?

Ben jij onze oplossing op het gebied van Elektrotechniek, Beveiliging, ICT & Telecom of Klimaat? Solliciteer dan snel!

Geef u op voor onze nieuwsbrief.

Vul onderstaand Uw gegevens in dan ontvangt U onze nieuwsbrief.

Verzend
Certificeringen / Partners