Energiebesparing

Complex heeft kijk op energiebesparing en daar kunt u uw voordeel mee doen. Graag denken we met u mee over duurzame oplossingen voor uw bedrijf. Energiebesparing is binnen ons gehele productportfolio onze leidraad. Door gebruik te maken van slimme, energiezuinige oplossingen spaart u het milieu en beperkt u uw investeringen.

Energiezuinig ontwerp
Complex kan bij ieder nieuw project het totale elektrotechnische ontwerp energiezuinig en milieuvriendelijk aanbieden. U kunt dan denken aan het hergebruiken van materialen, het plaatsen van energiezuinige verlichting en apparatuur of het toepassen van duurzame energiesystemen zoals PV-panelen, warmtepompen en windturbines. Wat uw wensen ook zijn, onze specialisten kunnen u vanuit hun ervaring en expertise adviseren over het meest geschikte systeem en de juiste totaaloplossing voor uw situatie.

Gratis quickscan
Ons uitgangspunt bij energie besparen is het vermijden van verspilling. Complex beschikt binnen haar gehele productportfolio over een ruime keuze aan oplossingen die uw energieverbruik kunnen terugdringen: van een aanwezigheidssensor op verlichting en apparaten zodat deze automatisch uitschakelen bij afwezigheid tot het toepassen van energiezuinige klimaat- en aircosystemen. Of van het beter inregelen van ventilatie en besturingen tot het aanleggen van LED-verlichting door uw hele pand. Met onze gratis quickscan ziet u eenvoudig waar voor u besparingsmogelijkheden liggen. En daarmee spaart u niet alleen geld uit, maar levert u ook een bijdrage aan een duurzamere wereld.

AC/DC Laadpunten voor elektrische auto’s

Complex E-Techniek is partner van ElectroNed (een samenwerkingsverband van duurzame installatiebedrijven) plaatst en onderhoudt oplaadpunten voor elektrische auto’s. Dit doen we niet alleen op strategische plekken waar veel automobilisten komen, maar ook bij mensen die een elektrische auto gaan rijden, in de buurt van huis of werk.

Een elektrisch voertuig neemt gedurende een langere tijd vol vermogen stroom af. Met een standaard stopcontact en/of verlengsnoer is er risico op oververhitting en kans op brandgevaar. Kies voor veiligheid en gebruik een laadpunt. Een laadpunt heeft een aparte contactdoos en stekker en maakt gebruik van een intelligent systeem dat kan communiceren met het voertuig. Hierdoor kan men snel en veilig opladen. Oplaadstations zijn er voor zowel particulier als openbaar gebruik en toepasbaar in een binnen- en buitenomgeving. Complex is leverancier van AC/DC laders. 

Complex helpt u graag met een vrijblijvend advies op maat, wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen? neem dan snel contact met ons op. 

Duurzaam ontwerp

Energiebesparing begint al bij het ontwerp van een installatie. Wij houden daarbij volop rekening met het feitelijke energiegebruik van de installatie over de jaren heen. Dat kan ertoe leiden dat een installatie bij oplevering wat meer kost dan een vergelijkbare installatie, waarbij in het ontwerp niet met energiebesparing rekening is gehouden. Maar dit verschil betaalt zich al gauw uit tijdens het feitelijke gebruik.

Energiescan

Bestaande installaties kunnen wij voor u doorlichten. En dan zijn er bijna altijd verbeteringen mogelijk, die u in heel korte tijd weer terugverdient. Daarna is het alleen nog maar besparen geblazen.

Energie-advies

Zowel zakelijke klanten als particulieren geven wij graag advies op het vlak van de plaatsing en het gebruik van hun apparatuur. Met goede regels en maatregelen om ervoor te zorgen dat iedereen zich daar ook aan houdt is veel winst te behalen.

Alternatieve energiebronnen

Complex beschikt verder over ervaring met het aanbrengen van warmte-krachtkoppelingen (wkk), zonneboilers en zonnepanelen (pv).

Oog voor continuïteit

Energiebesparing is niet alleen een kwestie van besparen op korte termijn. Er zit ook een strategische kant aan het zuinig omspringen met energie. Want langzaam maar zeker wordt energie schaars en dus steeds duurder. Daarom is het ook vanuit het oogpunt van de continuïteit van uw onderneming van groot belang om de energiekosten goed in de hand te houden.

Werken bij complex?

Ben jij onze oplossing op het gebied van Elektrotechniek, Beveiliging, ICT & Telecom of Klimaat? Solliciteer dan snel!

Geef u op voor onze nieuwsbrief.

Vul onderstaand Uw gegevens in dan ontvangt U onze nieuwsbrief.

Verzend
Certificeringen / Partners